Edin Dedić, vlasnik Turbo Team

Poduzetnik/ca

Edin Dedić

#Šta očekujem od ove prilike?

Spreman sam za ovaj event. Spreman sam da pokažem šta sve mogu. Ovo je odlična prilika za mene da dobro razmislim, otkrijem nove informacije, a onda da se odabere pravi smjer.

#Šta očekujem od ove prilike?

"Spreman sam za ovaj event. Spreman sam da pokažem šta sve mogu. Ovo je odlična prilika za mene da dobro razmislim, otkrijem nove informacije, a onda da se odabere pravi smjer."

To sam ja!

Ko je Edin? Hm…ja volim da se bavim „svim i svačim“. Mislim da je za svaku osobu jako bitno da se bavi nekim sportom. U ovom treneutku mene interesuje košarka. Imam par termina sedmično sa prijateljima i to me opušta.

Sviram i gitaru, a nedavno mi je bart kupio bubnjeve, pa zajedno uživamo svirajući u bendu. Rock, metal – to je naša kombinacija. Trudim se da svaki vikend, kada je on tu, izdvojim dva, tri sata i onda je atmosfera odlična.

Čovjek sam koji voli sebi postavljati izazove, tražiti nove pravce, ideje koje me usrećuju, ali i tjeraju da idem dalje, učim više, usavršavam se i razvijam.

Ponosni sam porodični čovjek i volim provoditi vrijeme sa svojom suprugom i djecom. Oni su moja oaza, mjesto na kojem punim baterije. Od njih uvijek sve počinje i njima se vraćam.

Moja poslovna priča

Veliki dio života sam proveo radeći građevinske poslove i to me je počelo umarati. Stalno sam razmišljao kako sebi da otvorim neka nova vrata. Promišljao sam, istraživao skoro dvije godine, a onda se sa Adnanom odlučio osnovati Turbo team. Reaparacija turbina je posao u kojem sam uočio velike mogućnosti, a startno mi nije bilo potrebno preveliko ulaganje.

Osnovne finansijske ciljeve koje sam postavio u saradnji sa investicijskom fondacijom Impakt sam ostvario. U prošloj godini smo čak postigli prihod dva puta veći od predviđenog. Vrijeme nije dobro, ali mi se dobro snalazimo.

Ako želim dalje da se Turbo team razvija, jasno mi je da moramo ići korak dalje, vidjeti na koje načine proširiti poslovanje.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Poduzetništvo omogućuje ljudima da se takmiče i bore. Daje im motivaciju da budu bolji. Poduzetništvo je važno jer ako ste vi dobri, dobro radite – uspjeh je zagarantovan. Nema mimohoda, nepotrebnog gubljenja vremena, obaveze su veće, ali i mogućnosti.