Lana Pencl, vlasnica Look2All, inkluzivno biznis poslovanje, osobe sa poteskocama, e commerc, UI

Poduzetnik/ca

Lana Pencl

#Šta očekujem od ove prilike?

Vrijeme je da se pokrenemo. Vrijeme je za promjene. Očekujem da ću učešćem u ovom takmičenju motivirati mnoge. Dokazati da je moguće pokrenuti biznis i učestvovati ravnopravno sa ostalima. Potrebna mi je podrška u mojoj borbi – želim implementirati biznis web pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

#Šta očekujem od ove prilike?

"Vrijeme je da se pokrenemo. Vrijeme je za promjene. Očekujem da ću učešćem u ovom takmičenju motivirati mnoge. Dokazati da je moguće pokrenuti biznis i učestvovati ravnopravno sa ostalima. Potrebna mi je podrška u mojoj borbi – želim implementirati biznis web pristupačnosti za osobe s invaliditetom."

To sam ja!

Majka sam dvije djevojčice, ljubitelj životinja i hortokulture, te ekološki osviještena osoba.

Strastveno proučavam ljekovite biljke i gljive, te pametno upravljanje uzgojem povrća u urbanim sredinama. Već petnaest godina, zajedno sa suprugom se bavim proučavanjem biljki i gljiva i naša zajednička ljubav je izrodila i dvije web platforme : www.gljivarica.com i www.ljekovitebiljke.com.

Vjerujem da svaki trenutak svog života osoba uvijek može iskoristiti za edukaciju i učenje.

Moja poslovna priča

Moja karijera medicinske sestre u centrima za hemodijalizu je trajala punih osamnaest godina, no radi pogoršanja sluha u posljednjih pet godina sam odlučila se posvetiti educiranju na području softvera za e -commerce kao izbor zanimanja za osobu sa invaliditetom. Za vrijeme Covid 19 pandemije sam se srela sa otežanim prilikama na poslu, jer su svi morali nositi maske što mi je dokinulo mogućnost čitanja sa usana, kao jednog od alata koje koristim prilikom komunikacije. Pojačan stres na poslu me je nekako prirodno potaknuo na registraciju sopstvenog biznisa.

I tako, danas nakon godinu dana od pokretanja sam zadovoljna urađenim, a najbolje tek slijedi. Čvrsto vjerujem u to!

Posvećena sam kreiranju radnih mjesta za osobe sa invaliditetom kao web administratora na e – commerce platformi, kao i borbi za web pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Poduzetništvo je važno. Važno je ne podleći negativnom okruženju oko nas. Umjesto čitanja vijesti na portalima, pročitajte profesionalne tekstove vezane za vašu ideju. Umjesto razmišljanja i čekanja, upište on – line kurs koji će vam pomoći u realizaciji planova. Umjesto da sami ulazite u biznis bez znanja, uključite se u poslovne inkubatore. Tako se stvaraju prilike za bolje sutra. Poduzetništvo je budućnost. Koja itekako može biti svijetla.