Edin Grabovica, vlasnik DA Pet Care

Poduzetnik/ca

Edin Grabovica

#Šta očekujem od ove prilike?

Dan je dobar, kao i svaki drugi za postići ono što želite. A moj cilj je staviti moj grad, Sarajevo na mapu svih velikih gradova koji imaju profesionalni wellnes za kućne ljubimce. A onda idu i drugi gradovi, pa i regija... Želim unaprijediti ponudu u BIH izradom prve welnees hidromasažne kade za kućne ljubimce.

#Šta očekujem od ove prilike?

"Dan je dobar, kao i svaki drugi za postići ono što želite. A moj cilj je staviti moj grad, Sarajevo na mapu svih velikih gradova koji imaju profesionalni wellnes za kućne ljubimce. A onda idu i drugi gradovi, pa i regija... Želim unaprijediti ponudu u BIH izradom prve welnees hidromasažne kade za kućne ljubimce."

To sam ja!

Ja sam Edin Grabovica. Entuzijasta i zaljubljenik u kućne ljubimce i životinje. Generalno sam zaljubljenik u prirodu i sve što je vezano za nju.

Vjerujem u holistički pristup životu. Mir, ljubav i predan rad. Iz toga se rađaju i najbolje ideje, a i realizacije.

Porodica je moja oaza. Oženjen sam, otac dvoje djece, a s nama su i dvije mačke i moj pas.

Ma koliko godina imao ili sijedih u kosi – ja biram da ostanem dijete u duši. Tako da me nakon manje ili više zahtjevnog dana najviše opušta šetnja sa psom u prirodi ili slaganje Lega. Da, slaganje Lega.

Moja poslovna priča

Oduvijek sam znao da će moja životna priča biti vezana za prirodu. Kada sam razmišljao o poduzentištvu, „na prvu“ mi je pala na pamet farma. Ali u Sarajevu nije bilo prostora, zato sam odlučio da se posvetim životinjama. Po struci sam veterinar, a po vokaciji veliki ljubitelj kućnih ljubimaca i novih ideja.

Tako se i rodila ideja o vrtiću za cuke i hotelu za mace, a zatim i profesionalnom wellnesu za male životinje. O mjestu gdje će im biti lijepo i ugodno. Znate, oni su kao djeca – neće ići tamo gdje im nije lijepo.

Iz ideje sam zaista kreirao malu oazu za kućne ljubimce. A zatim se posao dobro razvio zahvaljujući predanom radu i sada se spremam za otvaranje wellnesa i na drugoj lokaciji u Sarajevu.

Izučio sam dobro ovaj posao i primjetio kako se uz neke smjernice može postići cilj: sretni i zadovoljni kućni ljubimci.

Poseban dodatak uslugama bi bila proizvodnja prve u BIH welness hidromasažne kade za kućne ljubimce koju bi i drugi mogli unajmiti. Trenutno su ljudi primorani ovakve usluge tražiti van BIH. Već imam urađen prototip i smatram da bi ovaj proizvod, i usluga u istom, mogao zaista podići usluge na profesionalniji nivo. Posebna vrijednost je što je kada u potpunosti proizvedena u BIH.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Uspjeh u poduzetništvu se može postići. Zaista može. Budite efikasni u svom poslu. Probudite se ranije, radite više, vjerujte u svoje ideje. Uvijek se trudite ići korak dalje, smisliti nešto novo. Samo nebo je granica ukoliko želite raditi.

Ja sam i prije nego sam osnovao svoju firmu uvijek predano radio na poslovima. Nije mi bilo bitno hoću li se tu zadržati mjesec, dva ili par godina. Ne bitno je koliko. Zahvaljući tom „mind set“-u ja danas gradim korak po korak svoju uspješnu poduzetničku priču.