Poduzetnik/ca

Mirela i Alen Jakubović

#Šta očekujem od ove prilike?

#Šta očekujem od ove prilike?

""

Ljubav na prvi biznis

U trenutku kada smo se upoznali, odmah smo počeli raspravljati o tome da li ponuda kreira potražnju ili potražnja kreira ponudu. Do danas nismo uspjeli da se dogovorimo. Mada, kažu da je istina uvijek negdje između, tako da je to izgleda istina :D.

A iduća scena koje se sjećamo je ta kako Alen crta farmu i prije nego je uopšte bilo govora o pokretanju. Taj crtež i plan farme još uvijek čuvamo, čak smo ga uokvirili.

Inače, da bi uopšte mogli dalje nastaviti ovo dvoje (nas dvoje) ćemo upoznati kroz vlastite biznise. Mirela Jusupović vodi Apartman u seoskom domaćinstvu Crnjevo koji nudi  mir, tišinu, imunitet, antistres tretman u sauni i jakuzziju u netaknutoj prirodi sela Crnjevo. I nije pogriješila, jer poduzetništvo za njih je strast i stil života.

Smještaj u seoskom domaćinstvu u netaknutoj prirodi sela Crnjevo ponovo će probuditi ono iskonsko u svakom gostu koji se odluči za boravak ovdje. Kvalitetan san na čistom zraku, vodena masaža, sauna, vožnja bicikla kroz historijske krajolike, galop konja kroz seoski makadam, pluća puna čistog zraka, crvrkut ptica i žubor izvora Gujin kamen neće Vas ostaviti ravnodušnim.

Alen je vlasnik Farme magaraca Mali Farmer koju je pokrenuo sa svojim roditeljima 2012. Farma već 11 godina plijeni pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini svojom inovativnošću i jednostavnošću. Trenutno se na farmi nalazi skoro 80 magaraca, te se proizvodi magaraće mlijeko i kozmetika od magarećeg mlijeka.

Mali Farmer nije samo biznis, niti obična farma. Mali Farmer  je stil života, motivacija  i filozofija življenja. Alen u svome biznisu pronalazi svoj dječački san koji živi u punom zamahu. On ne radi, niti ima posao. Alen se igra i samo živi svoj život.